客人用後感分享 (2010年10月至12月)

December 17, 2010

我是比較喜歡用皂洗臉因為覺得乾淨, 以前用的皂只做到清潔的功能,現在用了gamila secret差不多兩個月,覺得它不止清潔咁簡單。我初用的一星期開始出粒粒,是暗粒那種, 但有些粒粒有時在洗臉過程中被洗走的(自動剝落??)。我覺得如果舊皂係幫助到好徹底的排毒, 咁皮膚都要過一段transition period, 所以堅持繼續用。大概一個月後, 粒粒漸少左,現在差不多無晒。另外, 我覺得佢洗得乾淨, 洗洗下塊面會吾再乾,滋潤是由裡面發出,皮膚整體有改善。很喜歡天然產品而且有效! THANK YOU!

 
December 17, 2010 Emmanuel Shum
我之前薰衣草果舊已經用到得番細細舊。用左咁耐... 感覺就係,記得一定要"激活"夠,要用"漿"曬既"皂"去洗面,否則絕對拎唔到果種... 洗完滑滑既感覺。
 
December 13, 2010 Ariel Ip
我都用了三天,得出的較好方法及認為可以慳到用的就是用一隻手把臉弄濕先,之後用乾的那手拿好似佢張相咁拿起,之後用水沖濕半塊,用濕的一面好似小凱老師咁在面上按摩,如果面上的水開始乾的話,就加多幾滴水在乾的部位上,不用太多水就快有起絲(没有片中那麼多but快过用手搓),用後都好似佢大頭相咁直放,我多數只用向下的一面按面,洗完双手都無咩泡,而且我認為咁用可以用耐d,另外我都認為係因為洗得太乾淨先至會覺得太乾,anyway,我都期待用多一兩個星期可以看到明顯效果!
 
December 8, 2010 Esther Yung
想分享下, 兩個星期前, 肚, 背, 手臂, 大脾出左好多濕疹, 搽左好多藥膏都無用, 唉... 咁就試下用Gamila 皂沖涼(只激活後塗濕疹的位置), 然後過水, 不過真的很乾, 沖完涼立即用保濕cream 搽晒全身, 沒有用藥膏了, 每天沖一次, 過了十天到, 濕疹已經好了八成... 真的幾有效啊, 但大家要記住, 有濕疹用的時候, 用完gamila沖涼後, 一定要立刻搽潤膚膏滋潤返d 皮膚, 唔係的話, 太乾d 濕疹都唔會好架.. 現在我還買了vanila, 真的好好用, 但至於黑頭就還未見到有顯著的成效..分享完畢!! 謝謝!
 
December 4, 2010 Benjaporn Benjabanpot
我同仔仔用左gamila original約兩星期, 感覺很好!

第一、二日用係有d, 不是我想像中太乾, 但就好乾淨而滑滑, 有反光的感覺! 而身體就不是太乾! 亞仔都好喜歡用, 他說好乾淨! 因為, 看過有關資料, 初時會有d, 要加強保濕, 所以我沖完涼不會即時""乾面, 就即用平日用的護膚品, so 都好好沒有好乾的情況出現! 亞仔也一樣, 沖完涼即用bath oil + olive oil + lotion, so 佢都ok做好保濕的功夫!
 
依家用到第三星期,身體皮膚好左好多,不再乾,回覆青春的皮膚...haha...連老公都感受到...係滑左好多!為了用得耐D,我會在手上激活後,再擦在3M Naxcare海棉上,再擦至起泡,再在身上清洗,可能加上去角質的效果好好,所以皮膚改善不少,不過真係要記住沖完後,一定要做足保濕!至於去黑頭,真係改善左!連好耐無見我的朋友都話我d skin好左好多!無咁乾!
 
December 4, 2010 Ashley Shek
我用左十幾日下巴位都有幾多白頭粒粒生出黎,真係嚇一嚇T_T
不過持續用又好快冇左,而家差不多1個月塊面真係白淨左,冇咁易出油架
 
November 27, 2010
有客人用了GAMILA一個多月,玫瑰痤瘡好了90%,效果實在amazing! 大家也要堅持使用喔!
 
November 25, 2010 Maggie Leung
同大家分享下啦, 我是rosacea 的皮膚, 一到冬季就死梗. 我用了lavander一個月, 但太乾, 現在用了vanilla 十幾日, 本來面痕癢, 脫皮和紅的, 但現在洗完面都ok 唔乾, 我會待五分鐘後才洗面. 現在膚色白了一點(surprise!) 面都沒有痕癢, 退紅了. 黑頭少了很多. 但下扒重有d 痕和紅, 我相信用慢慢會有改善的。我的玫瑰痤瘡好了九成, 難以相信!!!!!!
 
November 19, 2010 Fay Lee
我用左原味十天......感覺好good..真系好乾淨. 想問我有斑可以用玫瑰? 其實系咪而家可以系網止訂購呢?
 
November 18, 2010 Chris Yung
我都想分享下。我係油性皮膚,沒有什麼大問題。用左檸檬草差不多一個月,頭一星期好乾,但洗得好乾淨。之後繼續用就慢慢冇咁乾,最開心係我冇以前咁多面油。用完想轉下玫瑰味。另外想問下vanilla味適合baby用嗎?吾該晒! 我會試下同我個Baby用下vanilla味 : )
 
November 18, 2010 小膩膩 (國內超人氣blogger)
純爺兒們護膚,一招走天涯
http://blog.sina.com.cn/s/blog_4cf36b300100kd1i.html
 
November 8, 2010
★friendly reminderGamila使用初期會可能會覺得乾,因為肌膚還未適應凝脂內的成份。另外有一個tips,就是過水時,不用完全洗淨,沖水4-5次,當皮膚上仍有點滑滑的就可以了,然後用毛巾輕輕印乾,你會發現有皮膚上有一層保護膜,滋潤而不油膩。別忘記,要加強保濕喔~
 
November 2, 2010 Gi
米拉婆婆送我的香噴噴生晨 Gamila Secret
 
November 1, 2010 Cindy Chow
我用LAVENDER快有一個月. 起初下巴都出了數暗粒. 不過我相信因為皮膚正在治療中, 就好似食中藥咁, 都要消晒D濕毒出黎咁, 無晒污糟野, 個底先會靚。平心而論, 呢個天氣, 就算中性皮膚都覺得乾,濕度咁低. 有薄膜保護都是天然的橄欖油. 如果大家真係咁擔心, 可以等天氣無咁乾再試。如果覺得皮膚乾係只係凝脂的問題入晒佢數, 而忘記了天氣咁乾燥都係一個主要原因, 未免都GAMILA有點不公平o既~
 
我用左咁耐都無問題, 用完GAMILA 之後, 用日常護理程序就OK架啦~ 個人經驗是要堅持用一個療程, 睇醫生都要食晒D藥先好. 有粒粒係因為排緊毒治療緊. 我而家都無再出粒粒, 未轉天氣乾時, 我真係唔覺得乾, 通常我會用完GAMILA洗完面後半小時先再用SKIN CARE, 唔想皮膚太依賴性. 而家都會因為天氣轉乾而快15分鐘塗護膚品~我係DRY SKIN人~
 
October 27, 2010 Arora (國內超人氣blogger)
懷孕期中使用Gamila Secret
http://www.wretch.cc/blog/arora/32509658
 
October 26, 2010
有個超敏感皮膚的客人(懷孕中),一直試不同牌子的溫和洗面產品效果都未如理想。兩星期前佢開始用GamilaOriginal(經典原味),過渡了幾日的乾燥反應期,皮膚越用越潤,而且感覺很舒服。而家佢更開始用Original黎沖涼,希望舒緩越來越乾燥又痕癢嘅肚部。佢仲話,經過佢咁敏感嘅皮膚試驗,出年baby出世都放心比bb用。我真係好開心哩!
 
October 23, 2010 Maggie Leung
用了 lavendar soap 三天, 困擾我面上十幾廿年的濕疹& rosacea 竟然好轉了一大半, 真是難以至信! REALLY AMAZING! 曾因皮膚問題令我好心煩, 但現在有救啦! 心情大好了! Gamila Secret, thank you very much!!!
 
October 22, 2010 Amy Leung
神奇婆婆的神奇凝脂力量
http://www.theztyle.com/space.php?id=66391 
October 22, 2010 Kar Lee
買左lemongrass , 感覺唔錯 !
 
October 19, 2010 Cindy Chow
blogger分享♥♥為我找回滑嘟嘟皮膚的秘密武器
 
October 18, 2010 Fine Koo
 
October 16, 2010 Lovely Panda
野玫瑰好得,用左兩週好似都幾收到油wor........真係要多謝卡米拉.不過得旺腳先有得買!!!
 
October 16, 2010 Yee Ho
THX :) 用左幾次, 洗完有明顯增白 :)
 
October 16, 2010
使用前後對比圖
http://bangpai.taobao.com/group/thread/425576-4271463.htm

 

返回